بلیط هواپیما
همانطور که شاید بیشتر شما نیز بدانید بلیط هواپیما به دو صورت چارتری و سیستمی به فروش می رسد. اما تفاوت این دو بلیط در چیست و کدام را باید خریداری کرد؟
بلیط سیستمی
زمانی که یک ایرلاین مسیرهای پروازی مشخصی را اعلام می کند بلیط های ان را برای فروش قرار می دهد. مسافر می تواند این بلیط ها را مستقیما از ایرلاین مربوطه خریداری کند. (که میتواند به سایت مراجعه کند و یا حضوری خریداری کند).
بلیطی که مستقیما از ایرلاین مربوطه خریداری شود بلیط سیستمی نام دارد. این بلیط مزیت ها و معایب خود را دارا است. به عنوان مثال بلیط سیستمی دسته بندی سنی دارد که هزینه بلیط برای هر دسته متفاوت است.
این دسته بندی به این صورت است: نوزادان (زیر 2 سال)، کودکان (2 تا 12 سال) و بزرگسالان (بالای 12 سال). قیمت بلیط سیستمی برای هر کدام از این دسته ها متفاوت است. لازم به ذکر است که برای نوزادان اغلب رایگان بوده و صندلی جداگانه نیز اختصاص داده نمی شود.
مزیت دیگر این بلیط این است که در صورت کنسل شدن از جانب مشتری، این ایرلاین بسته به تایم کنسل کردن، مقداری از هزینه ی بلیط را به مسافر بازمی گرداند.( مثلا اگر 12 ساعت قبل از پرواز کنسل کنید نیمی از بهای بلیط بازگردانده می شود.)
هم چنین در این نوع بلیط میتوانید صندلی خود را خودتان انتخاب کنید.
بلیط چارتری
زمانی که یک ایرلاین تمام بلیط های خود در یک مسیر پروازی را به یک فرد یا شرکت چارترکننده می فروشد دیگر مسئولیتی در قبال فروش بلیط ها ندارد. این بلیط ها دیگر بلیط چارتری محسوب می شوند.
بلیط چارتری نسبت به بلیط سیستمی ارزان تر است با این حال دسته بندی سنی ندارد و لذا هزینه آن برای تمام سنین یکسان است.
در این نوع بلیط نمی توانید صندلی خود را انتخاب کنید و این امر به عهده چارتر کننده است. هم چنین در صورت کنسل شدن بلیط هیچ مبلغی به شما بازگردانده نمی شود.
حالا که تفاوت بین این دو دسته بلیط را دریافتیم بهتر است تا با نحوه خرید اینترنتی بلیط هواپیما خارجی بیشتر آشنا شویم.
خرید اینترنتی بلیط هواپیما
در واقع می توان گفت که این روند همانند خرید اینترنتی بلیط هواپیما داخلی است. تنها سوالی که اینجا مطرح می شود این است که آیا می توان با کارت شتاب ایرانی نیز هزینه را پرداخت کرد یا خیر؟
برای خرید بلیط هواپیما خارجی به سایت معتبر مربوطه وارد شوید. مسیرهای پروازی را تعیین کنید. مبدا و مقصد و تاریخ رفت و برگشت را در تقویم نمایان شده مشخص کنید.
مثلا اگر می خواهید بلیط هواپیما استانبول را خریداری کنید، مبدا را شهر خود و مقصد را استانبول انتخاب کنید و حالا از تقویم نمایان شده تاریخ رفت و برگشت را انتخاب کنید.
اگر تاریخ برگشت را نمی دانید پس تنها تاریخ رفت را مشخص کنید و یک بلیط یک طرفه بخرید. اما اگر تاریخ برگشت را می دانید بهتر است تا بلیط برگشت را همزمان با بلیط رفت تهیه کنید.
این امر مزیت های مختلفی دارد. اگر همزمان بلیط رفت و برگشت را خریداری کنید می توانید در هزینه های بلیط صرفه جویی کنید، مطمئن هستید که بلیط برگشت تهیه کرده اید و با ازدحام جمعیت و کمبود بلیط مواجه نخواهید شد.
هم چنین اگر پرواز به دلایلی کنسل شود راحت تر می توانید هزینه ی پرداختی خود را از آژانس مربوطه دریافت کنید و یا اگر میخواهید بلیط خود را کنسل کنید این امر اسان تر صورت می پذیرد.
پس از ان باید تعداد مسافران را وارد کنید. دقت کنید که اگر اقدام به خرید بلیط سیستمی کرده اید سن مسافران را به دقت وارد کنید تا هزینه به صورت صحیح محاسبه شود. همچنین به دلیل اینکه مشخصات مسافران از جمله سن آن ها در فرودگاه چک می شود بهتر است آن را به درستی وارد کرده باشید.
اکنون باید اطلاعات هر مسافر را به صورت جداگانه وارد کنید. این اطلاعات شامل سن، کد ملی و تابعیت فرد و... می شود. حالا به صفحه پرداخت هزینه بلیط وارد می شوید. در این صفحه اطلاعاتی که وارد کرده اید باری دیگر به نمایش در می اید تا در صورت نیاز آن را اصلاح کنید.